gototopgototop
 

serinus-society

European Society of Serinus Breeders

Serinus melanochrous   IBC-Link    African Birding-Link   IUCN-Redlist


Kipengere cini

Serinus melanochrous

Geografische verspreiding en biotoop

Serinus melanochrous komt uitsluitend voor in een relatief klein gebied dat gelegen is in het bergachtige gebied in het zuidoosten van Tanzania, aangeduid als het Kipengere reservaat. De Kipengere cini komt voor op bepaalde bergen en hellingen daarvan. Van deze soort, behorend tot de grotere vogels uit genus Serinus, wordt gemeld dat ze etend gezien zijn op zaaddragende kruiden.

Grootte 15 cm

Geslachtsonderscheid en ondersoorten

Bij Serinus melanochrous wordt niet vermeld dat er uiterlijk verschil is tussen man en pop. Werd in het verleden als ondersoort van Serinus burtoni beschouwd, soms als ondersoort van Serinus striolatus of wel de Gestreepte cini.

Bijzonderheden

De Kipengere cini wordt beschreven als een stille vogel die zich vaak in dichte begroeiing ophoudt. Opvallend zijn enkele witte vlekjes onder de ogen en een vage, vuilwitte oogstreep. Of Serinus melanochrous ooit geëxporteerd is, is niet te achterhalen.

(14-09-2011)

 
backgroundmainround_20101208_1409491551.jpg

Login

Online Gebruikers